ГОЛОВНА | БЛОГИ | ПРО НАС | АРХІВ | ФОТОСЕРВІС | КОНТАКТИ | ВХІД НА САЙТ
Блог
28-11-2020 11:02

Подія року

Кажуть, що треба відспівувати свиню перед тим як колоти. Як май молодий був, то не вірив в ціво казки. Але останні шіснайціть років включаю пісню славетного буковинського соловейка Іва Васильовича про липи і свиня сама віходе з стайні і лягає на правий бік.
Цего року, правда, два рази вставала і на репіт клала пісню.
Рубати свиню, це вам не на процедури ходити. Завжди потрібно, окрім сили і вміння володіти ножем, ще натхнення і креативний підхід. Адже саме від першого помаху ножем залежить чи буде перший ковток крові чи кабан встане і піде на вибори.
Коли в селі ріжуть свиню, це значить, шо ось ось наступить свято. До цього процесу готуютси зазделегідь - за місяць домовляютси з різником, за тиждень - наймають службу свинячому богу. За день до події - розкладають миски і чистя часник. Вдосвіта, за годину до різання ставля тіліфон на зарядку, шоп не проєбати вспишку для селфі включити. За пітнаціть мінут до Події з морозилки дістаютси кавалки попередньої свині.
М'ясо ділиси на кілька груп:
- найперше то шо в казанок, шоп свіжина готувалася, допоки буде відбуватиси розчленування.
- потім окремо першого сорту на стейки і отбівні і окремо то шо на фарш і борщ.
- сало тоже ділитиси: на смалець, на солонинку і почеревинка для бужіння.
Після того як відсортували, починаєси саме главне - поділ для різних категорій виборців: мяснику, дітям, собі і то, шо треба віднести сусідам і родичам.
Цего року ще окремо дохторям відкладають.
Саме головне памнятати, шо не можна дивитиси першу серію чорного зеркала перед різанням свині.

п.с. якщо вам цікаво читати такі фіглі чи альтернативні історії - ви зажди можете повідомити мене своєю підпискою на патреоні

 

www.patreon.com/adam_skovorodka

 

Переглядів (301) / Коментарі (0)
Додати свій коментар
  Ваше ім'я
  Місце проживання
  Введіть код
 оновити код
 
 
Увага, коментарі не відповідаючі нашим вимогам будуть видалені.
зачекайте ...