На весіллі в Чернівецькій області гості отруїлися їжею
У селі Сучевени Чернівецької області 15 гостей на весіллі отруїлися їжею. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держсанепідслужби в області.
Протягом 18-19 липня до Чернівецької обласної лабораторний центр Мінзравом надійшла інформація про дев'яти хворих з ознаками харчової токсикоінфекції. Всі вони вживали страви на весіллі в ресторані Сучевени.
В ході епідеміологічного розслідування проводилося опитування хворих, вивчення медичної документації. Також були відібрані проби питної води з місцевого водопроводу, вогнищеві змиви та змиви з харчових продуктів і зразки сировини, які були присутні на момент початку розслідування. Медики перевірили, чи є працівники закладу носіями кишкової інфекції.
Зараз в закладі проводяться заключні дезінфекційні заходи.
До 19 липня захворіло 15 осіб. З них вісім були госпіталізовані в інфекційне відділення Глибоцької ЦРЛ, один - в обласну клінічну лікарню, ще шість осіб перебувають на амбулаторному лікуванні.
Стан пацієнтів середньої важкості, - розповів molbuk.ua Іван Шкробанець, головний лікар Глибоцької центральної районної лікарні. - В деяких хворих виявили сальмонелу та стафілокок. Разом з тим, стан хворих поступово покращується.
Як зазначив головний лікар, серед хворих, які отруїлися на весіллі, немає молодих та вінчальних батьків.
Більше новин по темі:
-
Стало відомо, чому діти легше переносять COVID-19
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових
-
У 8 закладах Буковини можна отримати медичну допомогу при інсульті - НСЗУ
-
2 млн. гривень: у Чернівецькому обласному клінічному кардіоцентрі за власні кошти створюють нове відділення кардіореабілітації
-
Які перші ознаки діабету та як знизити ризики його розвитку – поради лікаря-терапевта