У Чернівцях стартував Міжнародний фестиваль з кулінарного і кондитерського мистецтва «FoodLandBukovina-2017» (ФОТО, ВІДЕО)
МИ – КУЛІНАРНА СТОЛИЦЯ! /
На найближчі три дні Чернівці стануть справжнім епіцентром гастрономічних змагань, адже саме у цьому місті 29-31 березня відбувається Міжнародний фестиваль з кулінарного і кондитерського мистецтва "FoodLandBukovina-2017".
Як повідомляє кореспондент БукІнфо, учасниками-конкурсантами стали кухарі та кондитери з України, Італії, Ісландії, Хорватії, Туреччини, Румунії, Німеччини та інших країн світу. Їх завдання – довести, що кулінарія – це мистецтво, а майстерність у цьому занятті приходить тільки разом із натхненням, - в цьому зізналися самі учасники.
Оцінювати конкурсні роботи буде суддівська колегія, що складається із суддів-комісарів та суддів, очолює її роботу чемпіон світу з кулінарного мистецтва, Член національної команди Ісландії з кулінарії Марія Шрамко, організатори фестивалю – Громадська спілка «Буковинська гільдія кулінарів» та департамент економіки Чернівецької міської ради.
«Я українка, хоча і живу в Ісландії, - звернулася до присутніх Марія Шрамко. – І я дуже люблю цю країну. Хочу сказати конкурсантам: ви уже перемогли, оскільки ви тут, з нами. Тож бажаю легкого злету і тільки всього найкращого».
Упродовж трьох днів у рамках заходу діятимуть безкоштовні майстер-класи від провідних кухарів різних країн світу, всі охочі зможуть також ознайомитися з виставкою кондитерських виробів, де представлено художні роботи з тіста, роботи з марципану, мастики, ритуальну обрядову випічку (торти, калачі та короваї), карвінг, роботи з карамелі тощо.
Одна із учасниць, Лобода Лілія, представниця Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва зізнається: професійно займається декоруванням тортів лише півроку. Майстерність прийшла в процесі, а тим, хто ніколи не пробував оздоблювати торти, але завжди цим цікавився, радить почати з простого: купити мастику і зробити перші спроби, і все вийде. Свою конкурсну роботу «На крилах кохання» молода майстриня виконала у ніжно-м’ятних тонах, оскільки любов у неї асоціюється з весною, ніжністю та легкістю.
Іванна СТЕФ'ЮК, для БукІнфо (с)
-
Гуцульські запаски та буковинські рушники на голову: виставку, присвячену культурі буковинців, відкрили в Ужгороді
-
"Немає й не було такого": в ПЦУ зробили заяву про свято Івана Купала
-
Буковинське поминальне деревце стало елементом нематеріальної культурної спадщини - рішення Мінкульту
-
"Вишивати - оберігати, вірити, чекати": День вишиванки в Чернівцях відбувся з акцентом на Перемогу
-
Засновниця Дня вишиванки Леся Воронюк: про сорочку Бандери і правдиве українське дитинство
-
У дворику ратуші відбувся захід «Переможна вишиванка», у якому взяли участь жінки-переселенки