28 листопада розпочинається Різдвяний піст: що їсти і як підготуватися

ЧАС ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ / 

Церковний статут свідчить, що в період з 28 листопада по 6 січня необхідно виключити з раціону такі продукти, як м'ясо, молочні продукти і яйця.
 
Найважливішим є саме перший тиждень дотримання 40-денного посту. Пропонуємо ознайомитися з тим, як харчуватися у перших сім днів:
 
Понеділок, 28 листопада: виключно сухоїдіння.

Вівторок, 29 листопада: гарячі страви, приготовані з рослинних продуктів на рослинному маслі. Можна також додати рибу і вино.

Середа, 30 листопада: аналогічно з попереднім днем.

Четвер, 1 грудня: їжа, також приготовлена з рослинних продуктів, але без додавання олії.

П'ятниця, 2 грудня: церковний устав дозволяє додати до страв з рослинних продуктів масло.

Субота, 3 грудня: сухоїдіння.

Неділя, 4 грудня: гарячі страви з рослинної їжі на рослинному маслі.
 
За словами священиків, Різдвяний піст вважається тим часом, коли людина може подякувати Господові за все те, що траплялося з ним протягом усього року. Саме за допомогою жертовності, милосердя і покаяння в цей період можна отримати таїнство єднання з Богом й очищення духа.
 
З медичної точки зору, Різдвяний і Великодній пости вважаються цілком обґрунтованими. 40 днів поста вважаються тим часом, коли людський організм готується до зими, і його біоритми починаються змінюватися на тлі скорочення світлового дня. Саме в такий період варто утриматися від важкої їжі і зайвої активності. Тож відмова у цей період від "важкої" їжі вважається навіть корисною для здоров`я.

 Купити квартиру в Чернівцях
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації