На Глибоччині запрацювала нова сироварня, якій немає аналогів на Буковині (ВІДЕО)
ДОБРА СПРАВА /
У селі Михайлівка на Глибоччині на місці старої лазні облаштували сироварню. До її кооперативу увійшли 32 господарства, переважно жителі цього села. Це зручно тим, що тут молоко куплятимуть у селян, перероблятимуть, а продукцію постачатимуть до навчальних закладів. Там будуть виготовляти не лише відомі європейські сири, а й за авторською рецептурою. Облаштували її за австрійські гроші. На усе витратили понад двадцять тисяч євро.
ВІКТОР БАБИН, ГОЛОВНИЙ ТЕХНОЛОГ СИРОВАРНІ: «Оскільки люди, які у віці, вони не можуть далеко ходити, то вони приносять молока нам, ми його переробляємо і віддаємо їм гроші».
Сучасне обладнання із фільтрації молока закупили за австрійські гроші. Виготовлятимуть голландський та буковинські сири за іноземними технологіями, а ще обіцяють продукт за авторською рецептурою.
МИКОЛА РУБАНЕЦЬ, ГОЛОВА КООПЕРАТИВУ: «Плануємо тут виготовляти сир та сметану, ну й звичайно ексклюзивні сири».
На сироварні працюють поки четверо людей, однак до літа колектив планують розширювати.
ГРИГОРІЙ ВАНЗУРЯК, ГОЛОВА ГЛИБОЦЬКОЇ ОТГ: «Справа у тому, що у селі Михайлівка у людей дуже багато рогатої худоби, а влітку буде ще більше роботи. Тому і виникла ідея розташувати тут сироварню, це буде зручно для людей».
У селі Михайлівка на Глибоччині на місці старої лазні облаштували сироварню. До її кооперативу увійшли 32 господарства, переважно жителі цього села. Це зручно тим, що тут молоко куплятимуть у селян, перероблятимуть, а продукцію постачатимуть до навчальних закладів. Там будуть виготовляти не лише відомі європейські сири, а й за авторською рецептурою. Облаштували її за австрійські гроші. На усе витратили понад двадцять тисяч євро.
ВІКТОР БАБИН, ГОЛОВНИЙ ТЕХНОЛОГ СИРОВАРНІ: «Оскільки люди, які у віці, вони не можуть далеко ходити, то вони приносять молока нам, ми його переробляємо і віддаємо їм гроші».
Сучасне обладнання із фільтрації молока закупили за австрійські гроші. Виготовлятимуть голландський та буковинські сири за іноземними технологіями, а ще обіцяють продукт за авторською рецептурою.
МИКОЛА РУБАНЕЦЬ, ГОЛОВА КООПЕРАТИВУ: «Плануємо тут виготовляти сир та сметану, ну й звичайно ексклюзивні сири».
На сироварні працюють поки четверо людей, однак до літа колектив планують розширювати.
ГРИГОРІЙ ВАНЗУРЯК, ГОЛОВА ГЛИБОЦЬКОЇ ОТГ: «Справа у тому, що у селі Михайлівка у людей дуже багато рогатої худоби, а влітку буде ще більше роботи. Тому і виникла ідея розташувати тут сироварню, це буде зручно для людей».
Поки така сироварня єдина на Буковині. Аналоги є хіба що на Львівщині та Франківщині.
Більше новин по темі:
-
Торгові стелажі: секрети вдалого вибору
-
Створює на Буковині ексклюзивні екоіграшки: підприємець розширив власний бізнес за допомогою гранту
-
У селі Валя Кузьмина під Чернівцями місцевий бізнесмен відновлює озеро і відпочинкову базу
-
На розвиток бізнесу Буковини у 2024 році держава передбачила 800 млн гривень
-
900 гектарів садів: колишній міністр МВС Арсен Аваков зайнявся вирощуванням фундука на Закарпатті
-
На Буковині місцеві бюджети отримали понад 257 млн грн від податку: більшість грошей - внесок підприємців